top of page

Podcast met JONAS SLAATS: Een alternatieve kijk op reïncarnatieEen tijd geleden trok ik naar de Bolderberg in Zolder. Een wonderlijke plek, zoals je op de foto's hieronder ziet. Jonas Slaats bewoont samen met zijn gemalin de kluis, en voegt er een hele bijzonder, zuivere, (toe)gewijde energie aan toe, een oase van rust waar spiritualiteit ruimte krijgt te midden van een hectische wereld.


We spraken samen over reïncarnatie. De link naar de podcast vind je hieronder. Een thema waar Jonas een heel verfrissende visie op heeft, waar ik graag samen met hem wat dieper op inging. Ik blijf zoekend, ondertussen heeft ook Karen Hamaker-Zondag mij alweer gevoed met nieuwe inzichten hieromtrent. Alles blijft in beweging, desalniettemin is elke stap die we zetten leerrijk, verrijkend in een groeiproces: https://volzin.nu/podcast-een-alternatieve-kijk-op-reincarnatie/


De weg met Jonas gaat een hele tijd terug. Opmerkelijk hoe onze levens tegen elkaar aanschurken, zo af en toe. Al in 2015 schreef ik over hem in De Standaard. Hij verbleef toen samen met mij in het Monastère de Chevetogne. We spraken niet (dat mag daar amper), maar de verschijning van dat opvallend serene koppel bleef me wel bij. Zo sterk dat ze een weg vonden naar mijn artikel: https://www.standaard.be/cnt/dmf20150928_01891681


De tijd vergleed. Ondertussen werd ik, in het najaar van 2018, cohoofdredacteur van The Art Couch Belgium. Pas veel later, in een of ander gesprek met Frederic De Meyer, ontdekten we dat de mysterieuze man in Chevetogne allicht zijn schoonbroer was, en derhalve wist ik plots ook zijn naam.


Tijdens een later verblijf in Chevetogne nam ik Jonas' boek tot mij, 'Religie herzien', waarin ik zoveel vond wat ook met mij resoneerde. Daar kwam weer iets van, een heel klein en fijn interview voor Still magazine: https://www.still-magazine.be/.../07/zogezegd-jonas-slaats/


En zo meanderde het leven verder, tot die zonnige herfstdag waarop ik de Bolderberg mocht beklimmen en even van die hele mooie energie mocht genieten op die sacrale plek. De podcast kun je hier beluisteren (het gehele kanaal is trouwens een aanrader):


Veel luisterplezier!


コメント


bottom of page